Kolme aasta eest loodud sihtasutus, mis muu hulgas annab viimasel ajal välja Eesti Inimarengu Aruannet, hingusele ei lähe, kirjutab
.

Lepinguosalisi on tänase seisuga 63 organisatsiooni, nende hulgas tööandjate ja töövõtjate ühendused, Eesti Teaduste Akadeemia, avalikõiguslikud ülikoolid, rakenduskõrgkoolid, mitmed erakonnad ja valdkondlikud mittetulundusühenduste katusorganisatsioonid.

Sihtasutuse juht Peep Mühls kinnitab, et raha ÜLSA tegevuseks on kavandatud ka tuleva aasta riigieelarvesse 4,7 miljonit. Tema sõnul pole raha aga peamine probleem, pigem ekspertide vähesus.

Mühls kohtub neil päevil president Toomas Hendrik Ilvesega. Presidendi nõuniku Olari Koppeli väitel pole presidendil esialgu leppe suhtes ametlikku seisukohta.

Lepinguosaliste hulgast puuduvad praegu Eesti võimuparteid Keskerakond ja Reformierakond (Sotsiaaldemokraadid, Rahvaliit ja Isamaaliit ilma Res Publicata on partnerid). Mühlsi kinnitusel on Edgar Savisaar väljendanud ühiskondliku leppe vaimuga kooskõlas olevaid seisukohti, samas kui Reformierakonna arvates on riigikogu näol Eestis ühiskondlik kokkulepe juba olemas.