“Eks ta parajalt pöörane ettevõtmine oli, sest ilm oli tuuline ja laine korralik,” rääkis Hannes Hanso, kes läbis tuule ja külmaga võideldes 7,4 kilomeetrit kahe tunni ja 46 minutiga. Teekonda alustasid Hanso ja Kuusk Virtsu tuletorni juurest ning ujumisretke lõpetasid nad Muhus Võikülas, kirjutab Meie Maa.

Kui üle Väikse väina ujujad ei üllata enam väga kedagi, siis üle Suure väina ujumine on üksjagu tavatu ettevõtmine. “Eks mõned ikka on üle tulnud, aga väga palju neid inimesi ei ole,” nentis Hanso.

Hanso kinnitusel oli katsumus nii füüsiliselt kui vaimselt ränk. “Kaaslast ei näe, laine lööb näkku ja suu on soolast vett täis,” kirjeldas ta ujujate üleelamisi. Eriti hull oli Hanso sõnul teekonna esimene pool, mil laine neid korralikult läbi loksutas ja ujujate kurssi muuta proovis.

Ujujaid paadiga julgestanud Andres Hanso ütles, et katsumus oli parajalt ränk, kuid kumbki ujujatest ei soovinud kordagi väina ületamist pooleli jätta. Keha turgutamiseks tegid mehed kaks joogipausi.

Elu on seiklus Nii Hanso kui Kuusk on mõlemad teada-tuntud seiklejahinged. Suurem osa inimesi teab neid eelkõige ETV eetris olnud sarjast “Eh, Uhhuduur”, mille vahendusel jõudsid vaatajateni seltskonna rattarännakud maailma eri paigust. Rattaretke eesmärk on lõpuks maakerale ring peale teha.