Majandus- ning teede- ja sideminister Liina Tõnisson ütles kolmapäeval Riigikogu infotunnis, et ministeeriumide ühendamine maksab mõned sajad tuhanded, sest ekspertide töö on kallis, kuid vastutusrikas.

Juristidega käib aga Tõnissoni sõnul veel läbirääkimine ja seepärast pole veel lõplik ühendamise summa teada.

Kaht ministeeriumi pole kavas mehaaniliselt liita, vaid eesmärk on ministeeriumid sisuliselt ühendada ja saavutada haldussuutlikum organisatsioon, selgitas Tõnisson. “Eesmärk on panna ministeeriumid tegutsema efektiivsemalt,” ütles minister. Samas peaks uus ministeerium senisest kahest muutuma ka odavamaks.

Ministeeriumide ühendamisel toimub intensiivne töö ka personali osas. Tõnissoni sõnul on selleks palgatud asjatundjate grupp, kes võrdleb kaht organisatsiooni ja nende kokkupanekute võimalust. Palju ühendatud ministeeriumis inimesi tööle hakkab, ei osanud Tõnisson veel öelda. “Taotlus on, et uus hoone peaks võimaldama töökohti 200 kuni 220 inimesele,” lisas minister. “Täna ma ei saa öelda, missugused struktuurid jäävad ja kaovad.”

Tõnissoni sõnul pole ministeeriumide ühendamise protsess lühike ja kiire, kuid 1. novembriks peavad ministeeriumid olema põhimõtteliselt ühendatud.