Minister Liina Tõnisson ütles ajakirjanikele, et ühendministeeriumi uus koosseis on valmis. “Ühendministeerium on 32 koosseisuühiku võrra väiksem,” ütles Tõnisson.

Kui majandus- ning teede- ja sideministeeriumis oli kokku 255 ametikohta, siis uues ühendministeeriumis on ministeeriumi kantsler Marika Priske sõnul 223 kohta.

Samas ei saa Tõnissoni väitel veel öelda, kui palju inimesi kahe ministeeriumi ühendamise järel töölt lahkub. “Mitmed inimesed on võtnud mõtlemisaega ja mitmed on ka ühest kohast loobunud, kuid on võibolla valmis võtma vastu mõne teise koosseisulise koha,” ütles Tõnisson. “Tulemust saab näha järgmisel nädalal internetist, sest siis on kõik paigas.”

Kantsler Marika Priske ütles, et veel ei saa öelda, kes on ministeeriumi neli asekantslerit, sest nendega pole veel lepinguid allkirjastatud. Praegu on teede- ja sideministeeriumis neli asekantslerit ja majandusministeeriumis kaks asekantslerit.

Minister Tõnisson ütles, et viimasel ajal on liikunud infot, et inimesed on majandusministeeriumis stressis ja väheinformeeritud. “Ma ei tahaks sellega nõustuda,” väitis Tõnisson.

Kahe ministeeriumi ühendamisega tegelenud komisjon on Tõnissoni sõnul üheksa kuu jooksul pärast iga perioodi mõlema ministeeriumi töötajaid oma tööga tutvustatud. “Kõigil töötajatel on olnud võimalus oma arvamusi avaldada,” ütles Tõnisson. “Uue ministeeriumi koosseisu ja juhtimisstruktuuri koostamisel on spetsialistid paljudel juhtudel nõustunud ministeeriumitöötajate arvamusega.”.

Liina Tõnissoni sõnul pole veel teada ka, kuhu reedel tegevust alustav ühendministeerium edaspidi kolib, sest vaatluse all on viis-kuus varianti.

“Tallinn on täis kõikvõimalikke pindu,” ütles Tõnisson ajakirjanikele. Ta lisas, et võib lubada, et valitakse välja kõige ökonoomsem ja ministeeriumi tegevuseks sobivaim hoone.

Oktoobri algul nimetati ajakirjanduses võimalikeks ministeeriumi asupaigaks Liivalaia tänava uut ärimaja, Narva maantee 7, ETK maja ja Pärnu maantee 101B planeeritavat maja.

Praegu asub majandusministeerium Harju tänaval ning teede- ja sideministeerium Viru tänaval.