Juhatuse liikme kandidaadiks on teiste hulgas seatud Jüri Adams, Aimar Altosaar, Andres Ammas, Monika Haukanõmm, Jevgeni Krištafovitš, Külliki Kübarsepp, Elo Lutsepp, Enn Meri, Sergei Metlev, Alar Mutli, Jüri Saar jt. Vastavalt põhikirjale valib üldkogu juhatusse 10 kandidaati.

"Kui eelmise juhatuse suur eesmärk oli erakond parlamenti viia, siis uue juhatuse peamiseks ülesandeks kujuneb tõenäoliselt Vabaerakonna senise populaarsuse põlistamine ja järk-järguline jätkuv kasvatamine. Selleks peab laveerima oskuslikult tasakaalul, kus ühelt poolt on vaja säilitada ja arendada seda kogu- ja vabakondlikku vaimu, uut mõtlemist ja tegutsemist, mida Vabaerakond on lubanud Eesti poliitikasse tuua ja teiselt poolt tegeleda ka defineeritud programmiloome, poliitiliste seisukohtade kujundamise ja erakonna struktuuri arendamisega nii, et viimased mõjuksid vabale inspiratsioonile ja avatud hoiakutele toetavalt ja arendavalt, mitte pärssivalt. Seega võib öelda, et uue juhatuse roll on võrreldes eelmisega isegi mõneti eksistentsialistlikum," ütles Vabaerakonna tegevjuht Margus Maidla.

Vastavalt Vabaerakonna sisedemokraatia põhimõtetele valib erakond juhtorganid vaid üheks aastaks, kusjuures erakonna esimees ja juhatuse liige võib ametis olla vaid kolm järjestikust aastat. Selle põhimõtte eesmärk on vältida erakonna juhorganite väsimist ja tagatoastumist ning panna nad aktiivselt tegutsema ja end tõestama. Seda võib teatud mõttes käsitleda ka igaaastase usaldushääletusena.

Lisaks juhatusele valib üldkogu ka aukohtu, kuhu pürib 8 kandidaati ja revisjonikomisjoni, milles soovib osaleda 4 kandidaati.

Üldkogu vaeb samuti sisedemokraatia laiendamisele suunatud põhikirjamuudatusi. Ka on plaanis lühike teadusettekanne, kus informaatikateadlane akadeemik Ülo Jaaksoo räägib SKP nutikast suurendamisest.