Delfi avaldab üheksa asutajaliikme toetusavalduse Kadri Simsonile täistekstina ning ka originaalkujul.

"Selle aasta 29. novembril koguneme taas, et üheskoos pidada Keskerakonna juubelikongressi. Kui me 1991. aastal kogunesime, et luua see erakond, lootsime loomulikult, et loodav erakond jääb Eesti käekäigu eest hoolt kandma aastakümneteks. Veidi enam kui kuu aega tagasi sai Eesti Keskerakond 24-aastaseks ning nende aastakümnete jooksul on Keskerakonna vankumatuks liidriks olnud Edgar Savisaar.

Tänavune aasta on aga Edgar Savisaare teele visanud tõelisi elumuutvaid keerdkäike. Tema raske haiguse ajal püsis erakond ühtsena ning olgugi, et meedia ja ka poliitilised konkurendid soovisid näha parteisisest rivaliteeti, olid me read vankumatud. Erakonna juhtimine usaldati raskel ajal Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni esimehe ning Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni õlule, kes kandis seda koormat väärikalt. Mitte keegi ei saanud öelda, et erakond oleks olnud peata.

Keskerakond on Eesti inimestele vajalik. Meie põhimõtete elluviimine aitab luua senisest suuremat ühtekuuluvustunnet, mis omakorda on kindlaks aluseks Eesti kestmisele. Meie kohustus on hoida erakonda tegusa ja tugevana.

Erakonnal on selja taga kolmed järjestikused valimised. Ees on aga pea kaks aastat, mil eeskätt võimalus keskenduda erakonna tugevdamisele ja meie programmi viimisele kõigi inimesteni. Pole õigemat aega kui praegune, et teha vajalik samm ja teatepulk nooremale põlvkonnale usaldada.

Eesti vajab keskerakondlikku lähenemist ja poliitikat – ilma meieta Eesti elu ei edene!

Seetõttu teeme meie, Keskerakonna asutajaliikmed, ettepaneku seada 29. novembril toimuval erakonna juubelikongressil erakonna esimehe kandidaadina üles senine aseesimees Kadri Simson ning anda seeläbi võimalus Edgar Savisaarele juhtida Tallinna linna ning hoida oma tervist. Kadri Simson on aastate jooksul tõestanud, et tegemist on visiooniga poliitikuga, kellel on kogemusi, soovi ja oskusi, et viia Keskerakonda ühtsena edasi meie eesmärkide poole. Anname talle selle võimaluse!"

Peeter Rahnel, Aleksander Kuruson, Villem Kelgo, Viive Kravinski, Enn Liivik, Laine Kangur, Kaarel Pürg, Karl Valgepea, Margus Lääts.

Toetusavaldus Kadri Simsonile