Kui sotsiaalministeeriumi ettepanek kaotada aastaid kõneainet pakkunud eripensionid leiab valitsuses heakskiidu ja riigikogus läbi läheb, kaovad tulevikus ära ka juhtumid, kus eripensionile jäänud politsei- või kaitseväeametnik vormistatakse tööle tagasi ning talle makstakse korraga nii pensioni kui ka palka.

Seaduse järgi on politseiametnikel ja kaitseväelastel võimalik saada nii pensioni kui ka palka. Näiteks 20aastase staažiga politseiametnik võib minna väljateenitud puhkusele 55aastastelt ning kui ta avaliku teenistuse seaduse alusel võetakse samasse organisatsiooni tööle muule ametikohale, näiteks nõunikuna, saab ta üheaegselt nii pensioni kui ka palka. Sama kehtib ka kaitseväelaste kohta. Kaitseväelane, kel on staaži 20 aastat saab pensionile minna 50aastaselt. 

Ehkki politsei- ja piirivalveamet ning kaitsejõudude peastaap on öelnud, et selle kohta ametlikku statistikat ei peeta, on taolised juhtumid olemas. Kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja Ingrid Mühling ütleb, et Eesti Vabariigi seadused ei keela pensionäridel töötada ei avaliku teenistuse seaduse ega töölepingu alusel. „Nii nagu teised töötavad pensionärid, saavad ka kaitseväest pensionile läinud inimesed nii pensioni kui töö- või teenistustasu," ütleb Mühling.