“See blackface ongi rassistliku alatooniga, selliseid nalju ei peaks tegema,” leidis Vakra, et Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa poleks pidanud Tallinna linnavalitsuse suvepäevadel nägu mustaks võõpama.

“Aga nagu ikka — maailm on mitmekihiline ja kes on seda nalja teinud, sellel on omad põhjendused. Sina olid seal juures, mina ütlen ausalt, et seda ma ei näinud. Iseenesest muidugi tänapäeval ükski kaevur sellisena maa alt välja ei tule, aga ju te tegite seda 1940. aasta võtmes,” sõnas Vakra.

Riisalu märkis, et Vakra pole ammu kaevanduses käinud, mille peale Vakra kostis, et käis kaevanduses kolm aastat tagasi ja keegi ei tulnud sealt mustana välja.

“Kulla mees, sa käisid põlevkivikaevanduses, mine kivisöekaevandusse. Ja tegelikult, kui sa vaatad neid maa alt päästetud Hiina kaevureid…” rääkis Riisalu, millele omakorda kostis Vakra, et sellisel juhul on tavaliselt plahvatus toimunud.

“Talvo Rüütelmaa mängis kaevurit ja mina olen sellel seisukohal, et meie ühiskond on muutunud täiesti haigeks ehk me tegeleme pseudoteemadega. Me ei suuda enam mõista normaalset nalja. Kui ta oleks mänginud neegrit — ma ei tohi seda sõna eetris välja öelda —, siis ma saaks sellest veel kuidagiviisi aru, aga seda ta ju ei teinud,” selgitas Riisalu.

Mida arvab Aivar Riisalu sotsiaaldemokraatide ägedast debatist võimaliku juhivahetuse teemal, vaata videost!