Tallinna koolis käib viienda klassi õpilane, kes kannab koolis kaasas nuga, on ennast sellega lõikunud ning on rünnanud teda korrale kutsuma läinud õpetajaid, kinnitavad lapsevanemad laste öeldut, vahendavad TV3 "Seitsmesed Uudised".

"Tal võeti telefon ära, läks närvi, kolkis veits õpetajat ja peksis ühe tüdruku veriseks," kirjeldas üks õpilane. Mitmed lapsed on vanematele tunnistanud, et ei julge minna kooli, kuna kardavad agressiivset õpilast.

Viimane juhtum leidis aset eile kehalise kasvatuse tunnis, kui viienda klassi õpilane kuulas kõlarist muusikat ja keeldus seda ära panemast. Kehalise kasvatuse õpetaja võttis kõlari lapselt ära. Õpilane ärritus ning lõi õpetajat jalaga kõhtu.

Pärast seda muutus õpilane agressiivseks ja hakkas ennast vigastama. Asi kulmineerus sellega, et poiss hüppas alla kooli teise korruse aknast.

Probleem on koolis kestnud juba mõnda aega ning lapsevanemad on pahased, et kooli juhtkond pole neile õpilase kohta piisavalt infot jaganud. Lapsevanemate sõnul on õpetajad andnud lastele soovitusi mitte vaadata sellele lapsele otsa, sest ta võib ainuüksi silmkontakti tekkimisel kaasõpilasi rünnata.

"Kui koolis on selline probleemne laps, peaks sellega tegelema juba ammu. Ülejäänud lapsed on mures ega julge kooli minna," sõnas üks nõutu lapsevanem.

"Selle probleemiga oleme tohutult intensiivselt tegelenud. Kõik tugisüsteemid, mida on koolil võimalik seadusest lähtuvalt rakendada, kõike seda on ka kool teinud ja täna on see laps individuaalõppes," kinnitas kooli direktor Imbi Viisma TV3-le.

Lapsevanemad on seevastu veendunud, et kõnealune juhtum on alles algus suuremale probleemile, mis on tingitud kahe kooli liitmisest sel sügisel. Ühendamise tulemusel õpivad tavakoolis teiste laste keskel ka need, kellel käitumises probleeme esineb. "Meie koolimaja ei ole enam turvaline," sõnas üks lapsevanem.

Vaata lähemalt TV3 videost.

Poiss on ka politseile tuttav. "Ühel juhul sai ta ühe sõbra käest noa ja vigastas end. Ülejäänud juhtumeid ma ei lükka ümber ega kinnita, et ta oleks pidevalt nuga koolis kaasas kandnud," sõnas PPA Ida-Harju ennetus- ja menetlustalituse juht Rainis Sinikas.

Politsei paneb kõigile südamele, et kui koolis midagi sellist juhtub, tuleb sellest kohe ka politseile teada anda numbril 112.