Noorpoliitik ja inimõiguste aktivist Jevgeni Krištafovitš ilmus mullu 26. aprillil meeleavaldusele krokodill Gena plakatiga. "Selles teatrialiseeritud show's kehastas proua Andronova, mulle tundub, Shapokljaki," ütles Krištafovitš TV3-e "Seitsmestele uudistele".

Ta rääkis, et prouad olid tollasel meeleavaldusel küllaltki agressiivsed ning talle jäi mulje, et nad polnud just kõige adekvaatsemas seisundis.

Krištafovitš polnud enda sõnul üllatunud, et Andronova ja tema mõttekaaslased on seotud humanitaarabi saatmisega Ida-Ukraina elanikele. Tema arvates on see kahtlane ettevõtmine, sest seeläbi toetatakse separatiste ja häiritakse Ukraina sisemist rahu.

Ta lisas, et ei saa aru, miks saadetakse sellist abi Eestist ja Lätist, kui taolisi abipakke võiks saata hoopis Venemaalt. Krištafovitš arvab, et kindlasti on humanitaarabi saatmisel poliitilised eesmärgid.

Endine kaitseminister Urmas Reinsalu ütles TV3-e "Seitsmestele uudistele", et kui tahetakse inimesi aidata, on see tunnustamisväärt tegu. Küll aga kui konfliktipiirkonda läkitatakse humanitaarabi sildi all militaarvarustust, on see enam kui kummaline. "Ma soovitan tungivalt neil inimestel võtta ühendust Eestis asuva Ukraina saatkonnaga ja arutada läbi, millist humanitaarabi nad peavad vajalikuks saata ning kuhu saata," sõnas Reinsalu. Ta lisas, et Eesti julgeolekuteenistused peaksid selle operatsiooni vastu huvi tundma.