Valdo Randpere ja Kadri Simson arutasid täna TV3-s Taavi Rõivase umbusaldamise ja Reformierakonna opositsiooni jäämise üle. Muuhulgas ütles Randpere, et Keskerakond hoiaks ennast Jevgeni Ossinovski eest, sest ükski asi ei toimi, kui ühel osalisel on muud ambitsioonid.

Kui seni on Reformierakond kasutanud loodavast IRLi, Keskerakonna ja SDE koalitsioonist rääkides sõna vasakpööre, siis Randpere nii ei arva. "See mida me siin näeme, ei ole isegi vasakpööre, minumeelest on see IRLi enesetapp, millele teie aitate kaasa," ütles Randpere Simsonile.

"Ma arvan, et viinamarjad on hapud," nentis Simson. "Tunnista, et IRL jõudis lihtsalt ette teie plaanist, oli kiire reageerimisega. Vastasel juhul oleks nemad olnud need, kes oleks oianud, et Reformierakond teeb vasakpööret," nentis Simson.

Randpere märkis, et ükski koalitsioon ei saagi toimida, kui üks koalitsiooni liige töötab aktiivselt selle vastu. "Te näete seda ise,
kui te peaksite kokku saama oma koalitsiooni, siis hoidke end selle inimese eest, jumala pärast," sõnas reformierakondlane.

Simson põhjendas Randpere karmi hinnangut sellega, et Reformierakond on opositsiooni langemisest endast väljas. "Ma saan aru sinu šokist, et te pole enam valitsuses. Saan aru Taavi Rõivase šokist, kes alustas 18aastaselt ministri nõunikuna ja on senimaani kogu aeg arvanud, et Reformierakonnal on alati valitsuses koht reserveeritud." Vaata videost!