USA õhujõudude kolonelleitnant Charles M. Walling Arizona osariigist Phoenixist ja major Aado Kommendant New Jersey osariigist Lakewoodist maetakse 8. augustil koos Arlingtoni rahvuslikule sõjaväekalmistule nende hukkumise 46. aastapäeval, teatab USA kaitseministeerium.

1966. aasta 8. augustil olid Walling ja Kommendant hävitus-pommituslennukiga F-4C Phantom õhutoetusmissioonil Vietnami Song Be provintsis. Teised piirkonnas viibinud ameeriklased teatasid, et nägid lennukit alla kukkumas, kuid ükski langevari ei avanenud. Otsingu- ja päästeoperatsioon õnnetusele järgnenud päevadel edu ei toonud.

1992. aastal uuris õnnetuskohta USA ja Vietnami Sotsialistliku Vabariigi ühismeeskond ning küsitles kohalikke elanikke, kes olid leidnud lennuki tükke. 1994. aastal korraldas USA-Vietnami ühismeeskond õnnetuskohal väljakaevamised ning leidis metallist identifitseerimismärgi Wallingi nimega ja muud varustust. 2010. aastal kaevati samas uuesti ja leiti uusi tõendeid, sealhulgas inimjäänuseid.

Säilmete tuvastamiseks kasutati kaudseid ja otseseid tõendeid ning muuhulgas mitokondrilist DNA-d.

Aado Kommendant sündis 9. augustil 1941. aastal Paides ja saabus koos perekonnaga USA-sse 1950. aasta märtsis. Tema isal Verner Kommendandil oli liiva ja kruusa vedamise ettevõte.

Lakewoodi keskkooli lõpetas Kommendant 1960. aastal ja valiti lennu parima välimusega poisiks. Pärast seda oli tema eesmärk saada ärimeheks.

1964. aastal lõpetas Kommendant Florida ülikooli majandusjuhtimise erialal. Edasi läks ta samal aastal tegevteenistusse. Kommendandi eesmärk oli saada tsiviillenduriks pärast viieaastase sõjaväeteenistuse lõppu, mis oleks saabunud 1969. aastal.

USA õhujõududes jõudis Kommendant majori auastmeni ning teenis alates 1966. aasta juulist Vietnamis 557. taktikaliste hävitajate eskadrillis, mis baseerus Cam Ranhi lahe ääres.

Kommendant on autasustatud USA autasudega The Distinguished Flying Cross, The Air Medal ja The Purple Heart.