"Reformierakond on nii palju aastaid kõiki petnud. Nad tõesti mõtlevad, et nemad ongi kogu see riik ja nii nagu nemad arvavad, on õige. Et on vaid nende arvamus ja vale arvamus. Ja see retoorika vasakvalitsusest. IRL on ju ka sees. See on tühipaljas retoorika," rääkis Tuus-Laul.

Uus valitsus saab tema toetushäälele loota. "Loomulikult. Miks ma ei peaks andma," ütles Tuus-Laul.

Tuus-Laul oli Keskerakonna sisevõitluses Edgar Savisaare toetaja. Kui samuti Savisaart toetanud Peeter Ernits ütles, et tema ei pruugi Ratase valitsuse poolt hääletada, siis Tuus-Laul ei sidunud neid teemasid.

"Me ei saa ju ometi takistada valitsuse tekkimist, mida oleme ise oodanud ja mida on kindlasti ka Edgar Savisaar oodanud. Meie valija ei mõistaks seda. Tõeliselt on kahju, et Edgar on kõrvale tõrjutud, aga neid asju tahame partei sees edasi lahendada," ütles Tuus-Laul.

Ta pidas praegust Keskerakonna sisest tüli kummaliseks, sest kõik praegu valitsust tegevad noored võlgnevad oma karjääri Savisaarele. Samuti on just Savisaar Keskerakonna suure toetuse taga.

Tema sõnul peeti mõne nädala eest Jüri Ratasega läbirääkimisi ja ka siis arvati, et Savisaar ei takista Keskerakonnal võimule saamist, vaid teiste erakondade jutt Savisaarest oli lihtsalt ettekääne liiga populaarse Keskerakonna tõrjumiseks.

"See, mida praegu räägitakse, et Edgar Savisaar on eest ära ja kohe moodustub valitsus, selles ei ole küsimus. See on kokkulangevus lihtsalt. Sellega oli hea parteikongressil vehkida," ütles Tuus-Laul.

Selle, kas Savisaar toetab uut valitsust, jättis ta Savisaare enda öelda.