Eesti Ekspress kirjutas täna, et volikogusse kandideerivad Reformierakonna nimekirjas ka narkoorav ja imikupeksja.

Kohtumaterjalidest ja karistusregistrist selgub, et Tallinnas kandideerib veel 11 väärteo või kuriteo eest karistada saanud inimest. Esindatud on peaaegu kõik erakonnad peale IRL-i.

Kristiine tänavakakleja

Kristiine elanikel on võimalik hääletada Reformierakonna kandidaat Andres Liinsoo poolt, kellele kohus määras 16. aprillil kolm päeva aresti väikese koguse kokaiini omamise eest.

4. juulil 2012 mõistis Harju maakohus Liinsoo kokkuleppemenetluses süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja karistas teda aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 970 tunni ühiskondlikult kasuliku tööga.

Kohtuotsuse kohaselt rikkus Liinsoo 7. juunil 2012 kella üheksa paiku Tallinnas Virmalise 28 juures alkoholijoobes olles avalikku korda ja temale võõraste inimeste rahu sellega, et hakkas tänaval põhjuseta tülitama talle tundmatuid ja temast mööda kõndinud M.F-i ja J.S-i, sõimates neid ebatsensuurselt ja sülitades nende suunas.

Kui naised ei vastanud ja jätkasid kõndimist, siis sülitas Andres Liinsoo talle varem tundmatu ja temast mööda kõndinud AOL-i jaki peale ja sõimas teda. Kui AOL jätkas kõndimist, siis Andres Liinsoo järgnes talle, haaras selja tagant riietest kinni ja lõi talle rusikaga näkku, millest AOL kukkus, Andres Liinsoo aga jätkas maas lamava inimese peksmist käte ja jalgadega vastu nägu ja keha, tekitades valu ja tervisekahjustusi.

2006. aastal oli Pärnu maakohus Liinsoo aastaks ja kuueks kuuks tingimisi vangi mõistnud samuti avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Kelm ja omastaja

Heiki Keskküla, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaat Põhja-Tallinnas, mõisteti aga 2009. aastal süüdi alimentide mittemaksmises ja kelmuses, nimelt võttis ta teise inimese andmeid kasutades tema nimele kiirlaene, raha võttis aga endale.

Artur Granström, Keskerakonna kandidaat Kristiines, mõisteti 2007. aastal kaheks kuuks tingimisi vangi omastamise eest.

Hulk roolijoodikuid

Nõmme elanikud saavad hääletada Reformierakonna nimekirjas kandideeriva Madis Dorošenkovi poolt, keda karistati 2006. aastal alkoholijoobes auto juhtimise eest.

Lasnamäel saab hääletada sotsiaaldemokraat Vitali Maksimovi poolt, kes 2005. aastal jäi vahele purjus peaga sõitmisega ja kui tal selle eest load ära võeti, jäi ta aasta hiljem vahele ka lubadeta sõitmisega.

Kristiine linnaosas saab hääletada sotsiaaldemokraat Tarmo Pankratovi poolt, keda on purjus peaga autojuhtimise eest karistatud nii 2011. kui 2013. aastal.

Keskerakonna toetajad Nõmmel saavad hääletada 80-aastase Jüri Kriisi poolt, kes jäi purjus peaga sõitmisega vahele 2010. aasta augustis.

Allar Kruusimaa, EKRE kandidaat Piritalt, mõisteti 2011. aastal süüdi purjus peaga auto juhtimise eest.

Roolijoomarlusega jäi eelmisel aastal vahele ka Märt Poots, EKRE kandidaat Pirital.

Nikolai Vader, Keskerakonna kandidaat Haaberstis, sai samuti eelmisel aastal joobes juhtimise eest karistada.

Keskerakonna Mustamäe kandidaat Igor Zahharov jäi eelmisel aastal vahele purjus peaga auto juhtimises.