Tõlk Omari aidata proovinud Hendrik Kabel ütles täna, et tema Facebooki tuttavaks sai Omar umbes kolm aastat tagasi. Umbes sel ajal toetas ta Omari ka sajakonna euroga. Hiljem ta Omarile raha pole saatnud. Selle aja jooksul on nad suhelnud mõnel ajal tihemini, siis harvemini.

Maikuus tuli uudis, et Omar ei saanud sisse Tallinna Ülikooli, sest tema inglise keele testi tase oli liiga kehv. Kabel üritas sel aastal Omari aidata, et ta saaks testi sooritamiseks end ette valmistada. Umbes kuu aega tagasi kommenteeris ta kokkupuuteid Omariga järgnevalt.

"Mõned kuud tagasi sai selgeks, et Tallinna Ülikooli õppima tulemiseks tuleb sooritada inglise keele test. Omar palus selles osas minult abi. Otsisin talle välja New Delhis olevad keelekeskused ja koostasime üheskoos konkreetse plaani, et keeletesti sooritamine saaks võimalikuks. Omar oli kõigega päri ja lubas hakata toimetama, kuid tegelikkuses ei hakanud ta seda plaani täitma ning kuu aega hiljem hakkas ta rääkima, et tal pole raha, et keelekeskusesse sõita, samas oli ta kindlal meelel, et tuleb Eestisse pagulasena maad mööda. Mind selline käitumine ausalt öeldes vihastas välja, sest pühendasin tunde Omari kaasusele ja kusjuures ta oli väljatöötatud plaaniga 100% nõus, kuid reaalselt ei tegutsenud."

Kabel üritas tutvuste kaudu aidata Omari New Delhis tööd saada, aga jälle ei võtnud Omar vedu, vaid kadus lihtsalt ära. Facebookis kirjeldas Kabel seda nii.

"Mina ei soovita Omarile raha enam saata. Ta ei ole nõus, et koostaksime koos temaga talle CV. Ta ei ole nõus, et kasutaksin enda tutvuseid, et talle New Delhis töö leida. Jääb mulje, et ta ei tahagi tööd leida ega seda teha, sest ta on harjunud elama annetustest (kas mitte osadel kerjajatel pole veendumus?). Eesti riik peaks Omari võtma vastu tema teenete eest ESTCOY missioonüksuste abistamise eest, kuid ainult juhul, kui Omar tuleb siia kindla plaaniga õppima/töötama/ühiskonnale tagasi andma. Kuna hetkel on pagulasregulatsioonid üsna nõrkadel jalgadel, ei taha riik võtta riski Omari siia kutsumisega ja ma saan nendest kartustest nüüd täiesti aru, sest Omar tuleks siia täiesti erinevast kultuuri- ja ühiskonnakeskkonnast. Ta ei sobitu siia kohe. Vaja läheb intensiivset väljaõpet ühiskonda integreerumiseks. Hetkel Eesti riik ei ole selleks lihtsalt valmis."

Kabel lisas, et peale seda, kui Omar oli tema kriitikat Facebookis lugenud, blokeeris Omar ta Facebookis ära, selle asemel, et tema kriitikale sisuliselt vastata.