"Minu eesmärk on kiirendada Euroopa integratsiooni protsessi," edastab Briti rahvusringhäälingu BBC ajakirjanik Turay sõnu ringhäälingu blogis.

"Ma ei paista välja nagu teised siin," lisas Turay. "Seega olen ma elav tõestus, et Euroopa integratsioon võib töötada," ütles Turay.

BBC toob ka välja, et rassiküsimus on Eestis suhteliselt keeruline, kuna valdavalt on tegu valge ühiskonnaga ja mustanahalisi näeb tänavapildis harva.

Samuti toodi artiklis välja ka meenutus sellest, kuidas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna üks juhte Martin Helme mullune lause "kui sa oled must, näita ust" pani Turay Helmega rassismiteemadel debateerima.

Turay sõnul ei ole aga Eesti rohkem rassistlik riik, kui teised riigid ning pigem keskenduks Turay siin sotsiaalsetele probleemidele, nagu lõhe vähendamine vaeste ja rikaste vahel Eestis.

Abdul Hamid Turay on Eestis tegutsev vabakutseline Briti ajakirjanik. Ta on õppinud ajalugu Põhja-Londoni ülikoolis, New Yorgi Osariigi Ülikoolis Cortlandis ja Tampere ülikoolis.

Turay on töötanud reporterina Hongkongis, Taiwanil ja Inglismaal, muuhulgas teeninud Inglismaa valitsust.

Turay kandideeris 2013. aasta kohalikel valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas Tallinnas ning kogus 516 häält ja sai seega Tallinna volikokku.