Moskvas Rahvaste Sõpruse Ülikoolis õppiva Zarenkova toanaabriks oli viiendal kursusel õppiv, hea õppeedukusega mustanahaline tütarlaps, kes pidi peatselt kodumaale naasma, kirjutas veneportaal.ee.

Lugu algas eelmise aasta lõpus, kui Zarenkova pöördus ühiselamu komandandi poole nõudega mustanahaline toanaaber teise tuppa viia. Zarenkova olevat kasutanud oma toanaabri kohta tervet rida rassistlikke väljendeid ja kurtnud, et toakaaslane haiseb, on räpane ja temast tuleb talumatut "neegrihaisu".

Juhuks, kui on aga probleeme, näiteks rahalisi, lubas Zarenkova, et ta isa tuleb ja maksab, palju vaja. Kui ta palvet aga ei täideta, lubas ta kõrgemale poole helistada ja lisas, et seejärel tuleb ikkagi tema tahtmise järgi teha.

Zarenkova palve jäi täitmata, sest Rahvaste Sõpruse Ülikool peab üheks oma eesmärgiks erinevate rahvaste ja erinevate rasside üksteisele lähemale viimist, mitte nende lahutamist.

Zarenkov ise teatas, et pole antud artiklit lugenud ja ei kavatse ka lugeda, sest ta ei loe kollast ajakirjandust, eriti kui see kirjutab tema tütrest.