Eesti saatkond Rootsis keeldus Singsonile uut viisat väljastamast. Miks, seda pole saatkond kohustatud põhjendama, kirjutab Kroonika.

„Nad ei pea tõesti põhjendama, miks Rommel viisat ei saanud,” on Vaiksoole teada, „aga see kurvastab meid mõlemaid ikkagi väga.”

Vaiksoo tunnistab, et talle on soovitatud abielu Singsoniga ära vormistada, siis muutub üle piiri käimine lihtsamaks. „Abiellumise peale pole me siiski mõelnud,” sõnab ta. „See ei ole eesmärk omaette. Ja oleks ju ka totter, et abiellume sellepärast, et Rommel saaks lihtsamalt Eestisse.”

Singson kavatseb viisataotlusega uuele ringile minna. Ent vähemalt jõulud veedab paar koos: nädal tagasi sõitis Vaiksoo koos kümnekuuse pojaga Göteborgi mehele külla, sealt minnakse Filipiinidele mehe vanematega tutvust tegema.

Välisministeeriumi pressišefi Ehtel Halliste sõnul pole Singsoni juhtumis midagi keerulist ega enneolematut. „Singson taotles viisat Rootsi Eesti saatkonna vahendusel 6. oktoobril,” selgitab ta. „Vastavalt kehtivale korrale tohib välismaalane kuue kuu jooksul Eestis viibida 90 päeva. Viisa taotlemise ajaks oli Rommeli päevade limiit juba täis.”

Kui Singson astuks saatkonda sisse praegu, siis ta juba saaks viisa.