Postimehe andmetel avasid kurjategijad Ottise pihta tule kell 7.44, kui ta oli just välja astunud oma Kreutzwaldi 4 asuva kodumaja trepikoja hoovipoolsest uksest ja jõudnud keerata tänavale viivasse kangialusesse.

Vähemalt kaks hoovis Ottist varitsenud kurjategijat tegid tema suunas vähemalt neli lasku. Jala tööle läinud riigifirma juhti ei tabanud ükski kuul, ehkki teda lahutas laskjatest vaid mõni meeter. Laske kuuldes jooksis Ottis kangialusest tänavale ja jõudis varjuda.

Postimehe andmeil tegi kriminaalpolitsei mõrvarühm nii kuulide trajektoori kui muu uurimisinfo põhjal kindlaks, et kuulid olid mõeldud just Ottise tabamiseks.

Seda kinnitas ka Riigi Kinnisvara ASi juht Ottis ise. “Jah, ma olen sellest teadlik,” tunnistas ta. Postimehe andmetel andis politsei talle kohe pärast tapmiskatset ööpäevaringse kaitse uue võimaliku ründe eest.

Põhja prefektuuri kriminaalosakonna direktor Elmar Vaher keeldus Ottise tapmiskatse versiooni kommenteerimast. “Me ei ütle selle kohta praegu midagi. Küsige Põhja ringkonnaprokuratuuri käest, nemad juhivad uurimist,” lausus ta.

Reedeõhtuse seisuga otsib kriminaalpolitsei taga vähemalt kaht kurjategijat, keda mitmed hommikul tööle läinud ja kuriteopaigast möödunud inimesed põgenemas nägid. Suurt abi loodab politsei sündmuskoha ümber asuvate majade külge kinnitatud turvakaamerate videosalvestistest.