Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski rõhutas, et haridusministeeriumil õnnestus kahekordistada tulemusstipendiumite saajate arv juba selle aasta septembrist. „Varem plaaniti tulemusstipendiumite maksmist kokku vaid 480 tudengile," märkis Ossinovski. „See poleks andnud märkimisväärset motiveerivat efekti paremate õpitulemuste poole püüdlemisel. Alates 1. septembrist 2014 laieneb tulemusstipendiumi saajate arv ühes õppeaastas senise 480 üliõpilase asemel ligi tuhande tudengini."

Ossinovski lisas, et valitsuse laual on ka õppetoetuse eelnõu, mille eesmärk on suurendada vajaduspõhise õppetoetuse saajate ringi ja muuta selle saamise tingimused õiglasemaks.

2015. aastal lisandub veel 960 tulemusstipendiumi saajat, mis tähendab, et nii kevad- kui sügissemestril jagub stipendiumi 1920 üliõpilasele. Täismahus rakendub tulemusstipendiumite süsteem alates 2016. aastast ning siis hakkab nii kevad- kui sügissemestril saama tulemusstipendiumi kokku 2880 üliõpilast.

Tulemusstipendiumi saavad taotleda üliõpilased, kes astusid kõrgkooli 2013/2014. õppeaastal või hiljem. Stipendiumi on võimalik taotleda alates immatrikuleerimise õppeaasta teisest semestrist, edaspidi kaks korda aastas. Tulemusstipendiumi taotlus tuleb esitada õppeasutusele.

Lisaks tulemusstipendiumitele on riigile olulistel erialadel - tehnika, tootmise ja tehnoloogia, informaatika ja infotehnoloogia - olemas ka erialastipendiumid. Erialastipendiume on kokku 51 õppekava jaoks ja näiteks õpetajakoolituse erialadel on stipendiumi suurus 160 eurot ning IT Akadeemia informaatika ja infotehnoloogia õppekavadel on stipendiumi suurus 160-300 eurot.

Erivajadusega üliõpilase stipendiumi suurus on 60-510 eurot kuus, sõltuvalt puude liigist ja raskusastmest. Asenduskodus või -peres hooldusel kasvanud noort toetava stipendiumi suurus on 160 eurot kuus. Stipendiumide kõrval on üliõpilastel võimalik taotleda ka õppetoetust.