Kolm teadvusetut inimest viidi haiglasse ja kaheksa said arstiabi kohapeal.

Tulekahju sai alguse kolmapäeval kella 00.30 paiku Kopli 69E/1 ühiselamu neljandal korrusel toast number 92. Kahjutule põhjused pole seni veel teada, teatas Delfile Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti peaspetsialist Kirill Teiter.

Kui tuletõrje kümmekond minutit hiljem kell 00.48 päästetöid alustas, lõõmasid leegid juba toa aknast välja. Rahvast täis majas valitses paanika.

Kümned inimesed jooksid majast välja. Paljud tahtsid akendest välja hüpata, kuid tuletõrjujad hoiatasid neid oma konte murdmast, ütles Teiter.

Päästjad hakkasid inimesi redelitega ja tõstukiga akendest alla tooma. Samal ajal sukeldus paksu suitsu täis koridori kaks spirolüli (hingamisaparaatidega varustatud tuletõrjujate paar).

Kopli ühiselamu koosneb Teiteri sõnul kahest osast, n-ö korralikust ja mitte eriti korralikust. Koridorides olid kahe poole vahele müürid ehitatud. Päästmine käis peamiselt akna kaudu, Bronto tõstuki korvist valgustati toad läbi ja kanti kannatanud välja.

Moodustati kolm töölõiku, Kesklinna, Lilleküla ja Kopli komando oma. Kuigi osa linna kustutusjõududest tegutses samal ajal Soo tänaval, hakkas ka ühiselamu juurde järjest uusi meeskondi tulema, nii Lillekülast, Kesklinnast kui Piritalt, mõned saadeti kohale ka Soo tänavalt.

Rohkem läks Teiteri sõnul tarvis kiirabiautosid, millede koguarv ulatus kümneni.

Kokku tõid tuletõrjujad koos politseinikega majast välja 19 inimest, kellest kolm oli hinge heitnud, kolm teadvusetut viidi haiglasse ja kaheksa said arstiabi kohapeal.

Kell 01.32 oli tulekahju lokaliseeritud, kuid kustutus- ja päästetöid jagus veel kella kolmeni. Osa inimesi viidi varjupaika.

Kokku osales päästeaktsioonis seitse päästemeeskonda ja 10 kiirabibrigaadi. “Tuletõrjujad palusid tänada appi tulnud politseinikke,” sõnas Teiter.