"Laupäeval ei olnud antud aktsiooni ajal elektritarbimise langust märgata, mis oleks elekrisüsteemile mõju avaldanud," rääkis Delfile Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg

"Sellised lühiajalised kampaaniad erilist mõju ei avalda, mõjutab ikka pidev elektritarbimise kasutamise jälgimine," selgitas Hamburg.

Kui elektri tarbimine väheneb kiiresti ühel ajahetkel ehk hinnanguliselt rohkem kui ühe kuuendiku võrra, võib see probleeme tekitada süsteemi juhtimisele. Elektrivõrgus võib tekkida ülepinge või elektrikatkestused, kuna elektritootmise võimsused ei ole nii kiiresti ja nii suures mahus koheselt reguleeritavad.

"Suuremat mõju avaldavad elektrisüsteemile muidugi suured tootmiseettevõtted, kelle tarbitavad elektrikogused on suured. Antud aktsioonid puudutavad aga ennekõike kodutarbijaid," sõnas pressiesindaja. "Elektritarbimise ja loodusressursside kasutuse vähendamise aspektist on olulisem ja tõhusam pidevalt oma elektritarbimist jälgida ja seda optimeerida."

Kampaania organisaator on rahvusvaheline keskkonnaorganisatsioon WWF (Maailma Looduse Fond). Eestis kustutasid teiste seas tuled ka Rocca al Mare keskus, Magistrali kaubanduskeskus, Swedbanki Tallinna peakontor.

Maa Tunni tähistamine sai alguse 2007. aastal Sidneys ja kus tunni aja jooksul ei kasutanud elektrit umbes 2,2 miljonit inimest jättes linna täielikku pimedusse. Elektritarbimine vähenes toona Sidneys umbes 10,1 protsenti.

2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest ja 35 riiki ning tänavu osales tulede kustutamise kampaanias juba 88 riiki ja enam kui 4000 linna.


.