„Ma usun, et 99% eestlastest teeks 3000eurose kuupalga eest väga pühendunult ning usinalt tööd. Aga välja tuleks lõpuks ikkagi niimoodi, et juhul, kui pikaajalist õigusabi vaja, siis advokaaditasu maksmiseks sellisest palgast ei piisaks,“ möönis Saksamaal viibiv Kruuda.

Kruuda on advokaatide honoraride teemal ka varem ühtteist öelnud, kuid pärast enda sõnul alati valusalt sugeda saanud. „Seetõttu ma ei tahaks seda teemat mitte kuidagi kommenteerida,“ jäi Kruuda diplomaatiliseks.

Kruuda sõnul on Ester Tuiksoo talle õe eest. „Kui mu lihane õde otsustas siitilmast lahkuda (Oliver Kruuda õde Kristel Soll hukkus 2005. aastal Copterline`i kopteriga juhtunud õnnetuses – toim.), siis pärast seda oleme Esteriga veelgi lähedasemaks saanud. Esterit aitan alati, kui võimalik,“ lisas ettevõtja.

Kunagisel Eesti maiustuste kuningal ja meediaärimehel ei ole praegu kõige magusam periood. Oliver Kruudale kuuluv Luterma pankrotistus 2011. aasta aprillis. Tänase päeva seisuga võlgneb AS Luterma Maksu-ja Tolliametile 3 426 793,58 eurot, millest 1 204 453,51 eurot on vaidlustatud. Maksu- ja Tolliameti andmetel on tänase seisuga AS-il Luterma maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress 1 017 811,69 eurot, millest on vaidlustatud 1 024 106,81 eurot.

Luterma bilansis ei ole siiski piimatööstust Tere. Eelmise aasta alguses viis Kruuda toiduainetetööstuse Luterma bilansist välja. Selle, Eesti ühe tublima piimatööstuse aktsiad seisavad senini Nordea panga esindajakontol. Sisuliselt kontrollib ja omab Kruuda jätkuvalt toiduainetööstust ning hoolitseb isiklikult selle hea käekäigu eest. Ka ärimehe praegune Saksamaal viibimine on seotud ettevõtte edendamisega.

Kohus arestis tänavu veebruaris Kruuda kontrolli all oleva Tere aktsiad, kuna Luterma pankrotihaldur Veli Kraav soovib nõuda neid tagasi Kruuda valdusfirma Luterma pankrotipessa. Kuna Tere aktsiad on Nordea panga heaks 2011. aasta algusest panditud, peab hindama, kui palju aktsiate edukas tagasivõtmine Luterma pankrotipessa võlausaldajaile raha tagasi annaks.

Tänase seisuga võlgneb piimatööstus Tere AS maksu-ja tolliametile 226 038,16 eurot, maksu- ja tolliameti andmetel on äriühingu maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress 2 193,93 eurot. Samas ei takista maksuvõlg ega aktsiate arestimine piimatööstuse igapäevast tegevust.