Peamiselt sõitsid päästjad välja teele või elektriliinidele langenud puid eemaldama.

Päästeameti Lääne päästekeskuse piirkonnas kutsuti päästjaid tormikahjusid likvideerima kokku 26 korral.

Saaremaal pidid päästjad tugeva tuule tõttu 12 väljakutsele reageerima. "Peamiselt oli tegemist teele langenud puudega," ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel Delfile.

Pärnumaal oli viis tormist tingitud väljakutset, Läänemaal kuus, millest ühel juhul oli Bauhofi reklaamplakat tuulega lahti rebenenud ning rippus vaid ühe paela otsas. "Oli oht, et plakat võib lennata sõiduteele. Päästjad võtsid selle alla ja andsid reklaamplakati kaupluse juhataja üle."

Hiiumaal tehti tormiga seoses kolm väljakutset, millest ühes oli puu tormiga teele kukkunud ning vigastanud ühe auto esiklaasi. Keegi õnnetuses viga ei saanud.

Päästekeskuse Põhja piirkonnas olid tormiga seotud kahjud väiksemad

Päästjad said Tallinnas ja Harjumaal seoses loodusjõududega kaheksa väljakutset. "Enamjaolt eemaldasid päästjad teedelt murdunud oksi ja suuremaid puid. Inimesed kannata ei saanud," ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Elektrilevi kodulehe andmetel on tugeva tuule tõttu tavapärasest rohkem rikkeid, mis kõrvaldatakse esimesel võimalusel. Täna kella 12:00 seisuga on tormist tingitud kahjude tõttu elektrita veel 1265 majapidamist.