“Julgen kinnitada, et Lõuna-Eestis on Edgar Savisaarel suur toetajaskond ning kahtlemata tuntakse teda siin kandis hästi. Seda nii eesti kui vene kogukondades,” ütles Širokov, “minu hinnangul näitasid ka viimased Euroopa Parlamendi valimised, et kõige populaarsem keskerakondlane on siin just Savisaar.”

“Toetan omalt poolt Savisaare jätkamist erakonna esimehena, sest hindan väga tema kogemusi ning senitehtut. Kui tal on jaksu esimehena jätkata, siis olen igati selle poolt,” lisas Peipsiääre vallavanem.

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liige ja Tartu abilinnapea Artjom Suvorov teatas aga paar päeva varem, et ta toetab erakonna kongressil Kadri Simsonit ning tema hinnangul on Simsonil tugev toetus ka Lõuna-Eesti venelaste seas.

„Keskerakonnal seisab ees kongress ja tuleb teha olulisi valikuid. Kutsun kõik üles toetama kongressil Edgar Savisaare valimist erakonna auesimeheks ja Kadri Simsoni kandidatuuri erakonna esimehe kohale. Kadri Simson on 20 aastat seisnud Keskerakonna eest ja Savisaare kõrval. Normaalne asjade käik elus ongi selline, et mingil hetkel annab õpetaja teatepulga oma õpilasele üle. Kadrit tunnevad ja austavad nii noored kui vanad, nii eestlased kui venelased,“ sõnas Tartu abilinnapea Artjom Suvorov.

Suvorov jätkas: „Pole tõsi, et vene inimesed ei tunne Kadrit. Ta on olnud Riigikogu fraktsiooni juhina kogu Keskerakonna poliitika usaldusväärseks kõneisikuks. Venekeelsed valijad on hääletanud Keskerakonna poolt, sest meie poliitika kaitseb jõuliselt ka nende huve. Olen veendunud, et nii jääb see ka Kadri Simsoni juhitud Keskerakonnas.“