”Kunstiülikool sellisel asukohal on linnale ja riigile vaid uhkuseks. Tudengid ei näe ühtegi põhjust, miks ei peaks uus hoone valmima juba olemasolevale krundile,” teatas EKA üliõpilasesinduse aseesimees Joanna Pungas.

Teine EKA tudengite kindel seisukoht on, et sihtasutuse Archimedese otsus jätta kunstiakadeemia uue õppehoone ehitus Euroopa tõukefondide rahast ilma, tuleb vaidlustada. Pungase sõnul jääb tudengitele arusaamatuks, miks ei ole valitsus omalt poolt valmis EKA õppehoone ehitust rahastama.

EKA tudengkond tunneb suurt muret tugeva vastuseisu osas, mis on langenud uue maja ehitusele. Naaber Ester Palmi pretensioonid ja argumendid jäävad nõrgaks ning tunduvad pigem esindavat kellegi kolmanda huve. „Otseselt ei toeta meid ka haridus- ja teadusministeerium, kelle valdkonda Eesti kunstiakadeemia kuulub,“ nentis Pungas. „Antud olukorras ootavad tudengid selgemaid vastuseid ja seisukohavõttu oma ministrilt.“

“Eesti kunstiakadeemia tudengid peavad oluliseks rõhutada seda, et uue koolimaja valmimine on õppetöö kvaliteedi seisukohast väga oluline – praegu eraldi hoonetes õppivad tulevased kolleegid saaksid paremini teha erialavahelisi koostööprojekte ja säiliks kunsti- ning disainialadel väga oluline spetsialistide suhtlusringkond.

Mõttetalgute käigus leiti üksmeelselt, et EKA tudengkond on valmis ja kavatseb ühiselt korraldada oma seisukohtade väljendamiseks aktsioone ja üritusi. Samuti loodavad tudengid leida laiaulatuslikku toetust teiste ülikoolide, organisatsioonide, autoriteetsete persoonide ja kõikide Eesti elanike seas. ”Loodame tõesti, et me ei ole selle murega üksi,” sõnas Pungas.

Eile toimunud avatud mõttetalgud uue maja teemal algatas EKA üliõpilasesindus. Mõttetalgud jätkuvad sel neljapäeval, mil eesmärk on panna paika juba täpsemad tudengiaktsioonid.