Reedel lõppenud piirivalve 12. kutsemeistrivõistlustel tunnistati individuaalarvestuses parimaks Kagu piirivalvepiirkonna Saatse kordoni piirivalvur kapral Janar Klement koeraga Istwan.

Võistlustest võtsid osa kaks koerajuhti koeraga igast piirivalvepiirkonnast, kohtunikemeeskonda oli lisaks piirivalveametnikele kaasatud ka üks päästeameti esindaja.

Kaheteistkümnendat korda peetavate piirivalve teenistuskoerte kutsemeistrivõistluste esimeseks võistlusalaks oli jälje ajamine, mis toimus kuni 20 kilomeetri kaugusel võistluskeskusest. Jäljed olid seatud nii, et need oleksid võimalikult lähedased reaalsetele töösituatsioonidele.

Esimese jälje otsimises osutus tugevaimaks paariks seersant Ain Tannebaum ja Oona, kes teenivad Mõisaküla kordonis Valga piirivalvepiirkonnas. Teise jälje otsimisega said kõige paremini hakkama just kapral Klement ja Istwan. Tublilt esinesid jälgede otsimise alal ka vanemseersant Maidu Rebane ja Decker Ikla piirivalvekordonist Lääne piirivalvepiirkonnast.

Teise alana võisteldi kuulekuses, milles parimaks tunnistati taaskord kapral Klement ja Istwan. Igati tubli etteaste tegid antud alal ka Põhja piirivalvepiirkonna Juminda kordonis teenivad veebel Sven Savioja ja tema koer Clipper ning Kirde piirivalvepiirkonda esindanud kapral Vadim Mjakišev ja Õnneseen Vasknarva kordonist.

Maa-ala otsimises näitasid võrdselt parimat tulemust kapral Mjakišev ja Õnneseen ning Kagu piirivalvepiirkonnast võistlema saabunud Mehikoorma piirivalvekordoni piirivalvur kapral Are Vaarman ja Noora.

Kokkuvõttes tunnistati parimaks paariks kapral Klement koeraga Istwan Saatse kordonist. Auhinnalise teise koha pälvisid seersant Tannebaum ja Oona Mõisaküla kordonist ning kolmanda koha vääriliseks osutusid vanemseersant Maidu Rebane ja Decker Ikla piirivalvekordonist. Võistkondlikus arvestuses sai esikoha karika Kagu piirivalvepiirkond Lääne ja Valga piirivalvepiirkonna ees.

Piirivalve teenistuskoerte kutsemeistivõistluste eesmärk oli selgitada välja piirivalve meister ning väärtustada seeläbi piirivalvekoerte ja nende juhtide tegevust maismaapiiril.