"Mind pole see kunagi huvitanud, kust koolist inimene tuleb ja mul pole võimalik seda infot niisama kergesti saadagi," ütles Tarkpea. "Olen üpris negatiivselt meelestatud sellise mõtteviisi suhtes, et keegi on parem ainuüksi sellepärast, et ta on tulnud eliitkoolist," oli ta seisukohal.

Tarkpea selgitas, et tal on palju kogemusi sellega, kuidas eliitkooli vilistlased ülikoolis kuigi tugevateks tegijateks ei osutu. "Tähtis on ikkagi see, mida inimene suudab ja ülikooli keskkond on üksjagu teistsugune kui üldhariduskooli keskkond - on palju näiteid sellest, kuidas inimene on koolis olnud nõrk ja osutub ülikoolis tugevaks või vastupidi," rääkis ta.

Tema hinnangul on üks põhjus, miks keskkooliedukus ülikoolis määrav ei ole see, et koolis kehtib teistsugune väärtussüsteem. "Kool väärtustab naiselikke väärtusi, kuna õpetajad on põhiliselt naised - peamiselt väärtustatakse korralikkust, kuid mehed ei ole üldiselt nii korralikud, vaid mittestandardsemad, naised aga liiguvad tuntud radu pidi," rääkis Tarkpea.

Ta rõhutas, et muidugi on erandeid ja neid asju ei saa väga üldistavalt võtta, kuid näib, et üldhariduskoolid kipuvad erandlikke mõtlejaid maha suruma. "Aga ülikool just vajab inimesi, kes ei mõtleks ainult samamoodi nagu sada ja tuhat inimest enne teda," ütles ta.