Kõigile TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik eesti keele ning laia matemaatika riigieksami sooritamine. Konkursil arvestatavad riigieksamid peavad olema sooritatud vähemalt 50 punktile. Samas pakub TTÜ võimalust teha eesti keele ja matemaatika sisseastumiskatset ka Tehnikaülikoolis, selleks on vaja eelnevalt registreeruda 16.-24. juunini TTÜ kodulehel.

Matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatseid saab sooritada igaüks, kes ei ole sooritanud erialale kandideerimiseks nõutud riigieksameid või soovib matemaatika riigieksami tulemust parandada. Matemaatika sisseastumiskatse on mõeldud ka neile, kes sooritasid kitsa matemaatika riigieksami, kuid soovivad siiski TTÜ-sse kandideerida. Katsete tulemused kehtivad vaid TTÜsse kandideerimisel.

Matemaatika sisseastumiskatset saab teha Tallinnas ning Tartus, 27. juunil. Eesti keele sisseastumiskatset saab teha vaid Tallinnas 30. juunil ning seda saavad teha vaid need, kes ei ole sooritanud eesti keele eksamit.

Matemaatika sisseastumiskatse konsultatsioonid on Tallinnas, 26. juunil eesti ja vene keeles ning Tartus 26. juunil eesti keeles.
Eesti keele sisseastumiskatse toimub 30. juunil ainult Tallinnas.

Rakenduskõrgharidusõppesse kandideerimine toimub keskharidust tõendava dokumendi alusel. Kandideerimiseks nõutav minimaalne lõputunnistuse keskmine hinne on 3,5.

TTÜs saab õppida erinevatel erialadel alustades tehnoloogia ja insenerialadest ning lõpetades loodus- ja sotsiaalteadustega.

TTÜ alustab tudengikandidaatidelt avalduste vastuvõttu kolmapäeval, 26. juunil ning see kestab 4. juuli kella 15ni, seda rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse-, inseneri- ja magistriõppes. Doktoriõppesse saab avaldusi ja dokumente esitada 16.-27. juunini.

Sel aastal võtab TTÜ bakalaureuseõppesse vastu kuni 1710 üliõpilast ja magistriõppesse 1482 üliõpilast. Rakenduskõrgharidusõppe jaoks luuakse 490, viieaastase integreeritud õppe jaoks 230 uut kohta. Doktoriõppe riigi poolt finantseeritavatele õppekohtadele võetakse 76 uut doktoranti.