TTÜ administratsioonidirektor Heiki Lemba kinnitab, et tänaseks registreeritud 10 844 avaldust on läbi aegade parim tulemus, teatas ülikool.

„Suurepärase tulemuse on teinud magistri- ja doktoriõpe, mis ületavad senini parimat 2011. aasta tulemust. Samuti on bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitatud 8043 avaldust, mis on väga hea tulemus arvestades asjaolu, et keskhariduse baasil kandideerivaid noori on sel aastal üle 1000 vähem kui eelmisel aastal. Ka kandideerib TTÜ-sse sel aastal rohkem parima õpiedukusega noori kui varem,“ rõhutab Heiki Lemba.

TNS Emori 2012. aasta juunis valminud ülikoolide maineuuringu põhjal soovitavad eesti elanikud kõige enam minna õppima arvuti- ja tehnikaerialasid. Kooli teatel on eriti oodatud sisseastujad tootearenduse ja tootmistehnika, geotehnoloogia, materjalitehnoloogia, tehnilise füüsika ja maa-teaduste erialadele.

Täna kell kolm lõpeb dokumentide vastuvõtt TTÜ tasuta õppekohtadele rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse-, inseneri- ja magistriõppes. Doktoriõppesse lõppes dokumentide vastuvõtt 29. juunil. Kõrghariduse esimese astme tasulistele õppekohtadele saab dokumente esitada 8. augustini.