Kuratoorium valis 22. mail akadeemik Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks kaheksa poolthäälega. TTÜ nõukogul oli võimalik kuu aja jooksul kasutada seadusjärgset vetoõigust, kuid 16. juuni koosolekul ei leidnud vetostamine piisavalt toetust.

Rektori valinud kuratoorium on TTÜ juhtorgan, kus on esindatud nii ülikooli kui ühiskondlik vaatenurk. Kuratooriumisse kuulub viis ülikooli esindajat, üks Teaduste Akadeemia esindaja ja viis valitsuse määratud ettevõtlustaustaga liiget.

Valitsus kinnitas eelmisel nädalal kuratooriumi uuteks liikmeteks Anneli Heinsoo, Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja, Robert Kiti ja Gunnar Oki, kuna neli kuratooriumi liiget olid esitanud haridus- ja teadusministrile tagasiastumispalve. Gunnar Okk on Põhjamaade Investeerimispanga asepresident. Aastatel 1998–2005 oli ta Eesti Energia peadirektor. Väino Kaldoja töötab AS Silberauto juhatuse esimehena, lisaks on ta TTÜ vilistlaskogu esimees. Ülo Jaaksoo on informaatikateadlane, Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik ja alates 2013. aastast Cybernetica nõukogu esimees. Anneli Heinsoo töötab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu presidendi ja Tieto Estonia tegevjuhina, Robert Kitt on aga ametis Pangaliidu juhatuse liikme ja Swedbank Eesti juhatuse esimehena. 

Kuratooriumi aseesimehe Ardo Kamratovi sõnul on muudetud kuratooriumi 11-liikmelises koosseisus neli akadeemikut ning üheksa praegust või endist TTÜ akadeemilist töötajat, sealhulgas seitse TTÜ praegust või endist professorit. Kaks kuratooriumi liiget on juhtinud või juhivad TTÜ Vilistlaskogu ja Arengufondi ning kolm liiget on olnud varasematel aastatel TTÜ kuratooriumi liikmed.

„Julgen väita, et kõik kuratooriumi liikmed esindavad oma igapäevase tegevuse või sidemete kaudu kindlaid ülikooli tegevusvaldkondi ja huvigruppe,“ ütles Kamratov. „Seega on rektori valimise ümber toimuv ülikoolisisene akadeemilisele institutsioonile omane võitlus. Loodan, et edaspidi saavad maha võetud ka spekulatsioonid poliitilisest kallutatusest ning poliitilise ja majandusliku mõjuvõimu kasutamisest.“

TTÜ nõukogu on kuratooriumisse valinud orgaanilise keemia õppetooli juhataja professor Margus Lopi, füüsikalise keemia õppetooli juhataja professor Andres Öpiku, innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise õppetool juhataja professor Rainer Katteli, materjalitehnika instituudi direktori professor Renno Veinthali ja eelarvetalituse peaspetsialisti Ardo Kamratovi.

Eesti Teaduse Akadeemia on nimetanud kuratooriumi liikmeks professor Mart Saarma.