Tiina kirjutas Oma Saarele, et see oli õudne: “Ärkasime öösel kell 3.34 (kohaliku aja järgi) suure kolina ja mürina peale. Terve maja liikus, kapiuksed avanesid ja sulgusid, sahtlid käisid sisse ja välja… Sundisime ennast rahulikuks ja läksime lastega tagaõue koerte juurde. Seal pole midagi, mis võiks pähe kukkuda või mille alla jääda.”

Tiina ise on lõpetanud Santiago ülikooli ehitusinsenerina ja oma diplomitöös käsitles ta just maavärinat ja selle mõju ehitistele-rajatistele. Kuna insener on ka Tiina abikaasa Nelson, siis projekteerisid-disainisid nad oma n-ö unistustekodu Santiago äärelinnas ise ja ka ehitamise korraldasid ise. Nüüd oli sellest kasu – maja pidas hästi vastu. “Meil materiaalseid kahjusid suurt ei ole, ainult paar vaasi ja mõni nõu. Aga meie läheduses on mitmed majad kokku kukkunud, “ kirjutab Tiina.

Maavärina epitsenter asus nende kodust umbes 300 km kaugusel Concepcióni linnas, värina tugevuseks märgiti 8,8 magnituudi Richteri skaala järgi. Maavärinaga kaasnes tsunaami, mis jõudis rannikul kuni 2 km kaugusele, viies endaga kaasa nii inimesi kui ka maju. 1,5 miljonit ehitist on viga saanud või hävinud.

“… tõesti tänan jumalat, et me just reedel läksime ühele saarele Chiloé, mis lõunas asub,” kirjutab esmaspäevases blogi sissekandes eelmise aasta juulist vahetusõpilasena Tšiilis elav Kuressaare neiu Eliise Hoogand. Tema ema Krista Tito märgib samas, et juhuse tahtel maavärinaööl oma Tšiili kodust Angoli linnas eemal olnud Eliise (16) peab 27. veebruari oma teiseks sünnipäevaks.