“Olen selle peale mõelnud, kuid otsustasin avaldust mitte esitada, kuna ma ei saa altkäemaksu pakkumise juhtumit kuidagi tõestada,” ütles Tšernogorova BNS-ile.

Tšernogorova sõnul tuli Vene Erakonna Eestis esimees Maspanov 4. juuni õhtul tema juurde Mustamäe haiglasse ja pakkus talle 100.000 krooni, kui ta oma saadikuvolituste peatamise avalduse tagasi võtab ja 5. juunil linnapea valimise ajal oma koha volikogus tühjaks jätab.

“Ma olen ise jurist ja saan suurepäraselt aru, et ilma tunnistajateta ei ole mul mõtet politseile avaldust esitada. Altkäemaksu pakkumise ajal oli palatis veel üks naine, kuid tema voodi oli meist kaugel ja tal oli paha. Ma olen kindel, et ta meie juttu ei kuulnud,” sõnas Tšernogorova.

Tema sõnul võivad tunnistajad kinnitada vaid seda, et Nikolai Maspanov teda haiglas külastas, kuid seda Maspanov ei eitagi.

“Maspanovi väited, et ta käis lihtsalt mind vaatamas, on kummalised, kuna varem ei vahetanud me vähemalt terve aasta omavahel sõnagi,” rääkis Tšernogorova.

Volikogus Rahva Valiku fraktsiooni kuuluv Nikolai Maspanov kinnitas, et ta käis tõepoolest haiglas Tšernogorovat vaatamas, kuid eitas raha pakkumist.

“Tšernogorova oli kunagi meie erakonna liige, ma käisin tema juures pärimas tervise paranemise kohta,” ütes Maspanov eelmisel nädalal Postimehele, lisades, et tal pole nii suurt raha olemaski.

“Ma ei tea, mida haige inimene võib arvata, aga sellest küll juttu ei olnud,” kinnitas Maspanov.

Tallinna volikogu valis eelmise nädala teisipäeval erakorralisel istungil 37 häälega uueks linnapeaks Paltsi. Tema vastaskandidaat, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sai 27 volikogusaadiku toetuse. Margarita Tšernogorova asemel hääletas volikogus tema asendusliige Mark Levin.