"Mul on raske kommenteerida seda, mida Wikileaks avalikuks tegi, sest tegemist on sellise allikaga, mis ei pea midagi tõestama," lausus Tšerepanov venekeelsele Delfile.

"Delfi kommentaare lugedes on väga kummaline, et ma pean hakkama tõestama, et ma pole koputaja ja ei käi saatkondasid pidi, et ma ei jaga keskerakondlaste kohta infot ükskõik kuidas ja ükskõik kellele," lisas Tšerepanov.

"Kõik teavad, et ma olen jurist ja olen oma väljaütlemistes väga pedantne. Kogu oma karjääri jooksul ei ole ma lubanud endale taolisi väljaütlemisi. Sellele inimesele, kes jälgib mu poliitilist tegevust, on selge Wikileaksis oleva info ja minu reaalsete väljaütlemiste erinevus. Wikileaksis olevat on võimalik kinnitada vaid mingite tõsiste tõendusmaterjalidega," lausus Tšerepanov.

Ta tunnistas, et seoses Wikileaksi paljastustega tekkis tal rida küsimusi, näiteks see, miks tuli see info avalikkuse ette nüüd, peale Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare tagasivalimist erakonna ette.

Ta tunnistas, et erakonna juhina suhtleb ta nii Venemaa kui USA diplomaatidega.

"Suhtlemine toimub näiteks vastuvõttudel," rääkis Tšerepanov. Ta lausus, et ta rääkis tõesti sellest, et Vene Erakond Eesti on pandud ebavõrdsesse olukorda võrreldes Keskerakonnaga ning viimastel valimistel võis näha, kuidas Vene poliitikud ja ametnikud soovitasid valijatel hääletada Keskerakonna poolt.

Samuti pole tema sõnul saladus, et Vene Erakonnal on enne valimisi raske massimeedias löögile saada. "Samuti pole kellelegi saladus, et Pervõi Baltiiski Kanal toetab Keskerakonda. Sellest ma rääkisin, räägin ja räägin ka edaspidi. Ja seda räägin ma kõigile ühtemoodi," lausus Tšerepanov.

"Ent taolisi asju nagu Wikileaksis ma rääkida ei saanud, sest meil pole selle kohta tõendusmaterjali. Kui tõendusmaterjal oleks meil olemas olnud, oleksime me tõenäoliselt üritanud seda avalikkuse ette tuua, et seda valimisvõitluses kasutada oma konkurentide, Keskerakonna vastu," lausus Tšerepanov.

Ta oletas, et kui selle dokumendi kirjutas tõesti USA saatkonna diplomaat, siis olid tal mingisugused lisadokumendid, mis kinnitavad seda väidet või oli tal mingi oma infoallikas, mida oli kasulik peita Tšerepanovi nime taha. "Ent jällegi on see minu oletus, sest mul on raske seda kommenteerida," lausus Tšerepanov.