Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja teatas Delfile, et Tsahkna vaatab läbi ja analüüsib ministeeriumis ettevalmistamisel ning valitsuse ja riigikogu menetluses olevaid eelnõusid, nõustab ministrit ning teavitab ministeeriumi osakondi valitsuskoalitsiooni poliitilistest seisukohtadest ja jälgib neist juhindumist.

Lisaks kuulub Tsahkna tööülesannete hulka koalitsioonilepingu, valitsuse tegevusprogrammi ning sotsiaalministri poolt vastu võetud otsuste ja korralduste täitmise jälgimine. Samuti peab uus nõunik suhtlema ja leidma lahendused poliitilistes küsimustes erinevate osapooltega (ministeeriumid, riigikantselei, peaministri büroo, riigikogu, vajadusel huvigrupid) ning koguma ja töötama läbi valdkonna poliitilist informatsiooni.

Avalikkusele sai Tallinna abilinnapeana töötanud reformierakondlane Tsahkna tuntuks seoses 2004. aasta diagnostikakeskuse skandaaliga, mille tõttu ta lõpuks ka ise oma ametist tagasi astus.

Sotsiaalminister Maripuu sõnul toob tänavu suvel Tallinnas toimuv maailma terviseorganisatsiooni WHO suur konverents ministeeriumile palju tööd juurde just tervishoiu vallas.

„Anders Tsahknat ei ole milleski süüdistatud ja ma ei näe põhjust, miks ei peaks kasutama tema kui spetsialisti teadmisi. Need olid poliitilised süüdistused, mis ei leidnud keskkriminaalpolitsei uurimises kinnitust. Vastupidi, keskkriminaalpolitsei leidis, et kõik toimingud olid tehtud korrektselt ja õigesti,” selgitas sotsiaalminister uue alluvaga seonduvat.