Riigikogu arutas täna Marko Pomerantsi ja Kalle Jentsi valmis kirjutatud eelnõu, millega jäetakse ära järgmisest aastast tekkima pidanud võimalus saada töötukassast hüvitist ka poolte kokkuleppel ja vabatahtlikult töölt lahkujatel.

Tsahkna tegi aga IRLi nimel õiguskomisjonile ettepaneku enne teist lugemist läbi viia sisuline analüüs nende isikute ringi suhtes, kes on tööturul kõige haavatavamas seisus.

Tsahkna sõnul mõtleb ta haavatavate all neid, kes kasvatavad kodus kuni kolmeaastast last või kellel on peres rohkem kui kolm last, samuti üksikvanemad ja need, kelle peres on sügava puudega inimene, kelle eest on vaja hoolitseda.

Nende isikute ring tuleks Tsahkna sõnul täpselt paika panna, analüüsida, millist koormust see tegelikult töötukassale tooks, ja kaaluda nende suhtes vabatahtlikult ja poolte kokkuleppel töölt lahkumise hüvitise kehtestamist järgmisest aastast.

"See on see koht, mis tagaks just nimelt kõige nõrgemas ja kõige haavatavamas positsioonis olevatele isikutele tööturul just nimelt selle meetme põhieesmärgi, mis siin kirjas on," leidis Tsahkna.

Tsahkna teatas oma esinemise lõpus, et IRLi fraktsiooni arvates peaks riigikogu ka üle vaatama riigikogu liikmetele praegu kehtiva vabatahtliku lahkumishüvitise õigustatuse.