"Süüdati hoone, kus magas tule süttimise hetkel 42 inimest, nende hulgas kümme naist ja üheksa last. Pean seda jõhkraks ja argpükslikuks provokatsiooniks, millel õnneks ei olnud inimohvreid. Tegu on äärmiselt taunitav ja kahetsusväärne,“ ütles Margus Tsahkna.

Minister Tsahkna sõnul tuleb juhtunusse suhtuda karmilt. "Me ei tohi alluda provokatsioonile ning peame säilitama ka avalikus debatis meie rahvale omase rahuliku kindlameelsuse,“ ütles Tsahkna.

Majutuskeskuse turvameetmeid on viimastel kuudel pidevalt üle vaadatud ja täiustatud. Parandatud on välisvalgustust, paigaldatud turvakaamerad, tehtud koostööd politsei ja keskuses turvateenust pakkuva turvafirmaga.

Sotsiaalministeerium arutab nii aktsiaseltsiga Hoolekandeteenused kui Politsei- ja Piirivalveametiga valve võimaliku tugevdamise üle.

„Majutuskeskus peab varjupaigataotlejatele olema turvaline koht ning aktsiaselts Hoolekandeteenused on selle tagamiseks teinud palju. Kindlasti tuleb aga praeguses valguses veel mõelda, kuidas keskuse elanike turvalisust parendada,“ lisas Tsahkna.

Jaga
Kommentaarid