“Oli üks väike nõupidamine tõepoolest,” möönab Alaküla SL Õhtulehele. Tema sõnul olid peale linnapea Edgar Savisaare kohal abilinnapead Toomas Vitsut, Jüri Ratas ja Kaia Jäppinen.

Seega puudusid väljasõiduistungilt koalitsioonikaaslased abilinnapead Peep Aaviksoo, Tatjana Muravjova ja Anders Tsahkna.

Usaldusväärne allikas kinnitas SL Õhtulehele, et Aegnal arutati muu hulgas ka reformierakondlasest Tsahkna ametist vabastamist.

Tsahknat süüdistatakse selles, et ta müüs linna osalusega Tallinna diagnostikakeskuse aktsiad üliodavalt oma sõbrale Janek Ottisele. Eriti ägedalt ründas Tsahknat tolle tehingu asjus keskerakondlane Vitsut. Pärast skandaali puhkemist arvatakse, et üks abilinnapeadest peab nüüd ameti maha panema.

“Ei vasta tõele,” tõrjub aga Alaküla sellekohase küsimuse. “See oli vaba arutelu linna visioonist. Seepärast sai ka istung tehtud mitte kontoris, vaid teises keskkonnas. Kuid kesklinna territooriumil — ei saa öelda, et oleks kuskile metsa mindud.”

SL Õhtulehe andmetel peeti istung Aegna puhkemajas ja linnavalitsus tellis selleks puhuks erireisi. Nimelt viib laev huvilised Aegnale igal tööpäeval, välja arvatud teisipäeval. Miks valiti Aegnale sõiduks just see päev, ei osanud Alaküla põhjendada.

Saaremaa laevakompanii klienditeenindusjuht Anu Lomp ütleb, et nii teisipäeval kui muulgi liinireisidest vabal ajal saab neilt Aegnale või Naissaarele tšarterreisi tellida.

“Reis maksab 4000 krooni pluss käibemaks. Huvi selle vastu on küllaltki suur,” kinnitab Lomp.