“Meie oleme kogu aeg ajanud oma isamaalist ja rahvast ühendavat poliitikat,” ütles Tsahkna Delfile, mis ta arvab IRLi toetuse tõusu põhjuseks olevat. “Maailmavaates ei ole me teinud mingeid järeleandmisi.”

Keskerakonna toetuse tõus 28 protsendini on Tsahkna sõnul huvitav nähtus, sest ühtegi poliitilist otsust või sammu ei ole Savisaare juhitud partei tema arvates teinud. “Seda võiksid spetsialistid analüüsida,”ütles Tsahkna. Ta arvas, et ilmselt on selle reitingu nii kõrgele ajanud suur sisevõitlus.

Erakondade populaarsuse edetabeli pingerida juhib jätkuvalt Keskerakond, kelle toetus kasvas võrreldes maiga viie protsendipunkti võrra (23 protsendilt 28 protsendile), selgub Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Teisel positsioonil on toetuse sisuliselt säilitanud Reformierakond (juunis toetus 20 ja mais 21 protsenti).

Sisuliselt pole kuu varasemaga võrreldes muutunud ka EKRE ja Vabaerakonna toetus, mis on vastavalt 13 ja 12 protsenti (mais 14 ja 11 protsenti).

Sotsiaaldemokraatide toetus on langenud ning nüüd on see 10 protsenti. Parlamendiparteidest on sotsiaaldemokraadid langenud viiendaks ja edestavad nii vaid IRL-i.

Eelmisel kuul alla valimiskünnise langenud IRL suutis toetuse taas tõusule pöörata. Kui mais oli IRL-il toetajaid vaid neli protsenti, siis juunis kerkis toetus seitsmele protsendile.