Tsahkna sõnul on Euroopa Liit sattunud ülimalt keerulisse olukorda, kuna ei suuda ise kehtestada kontrolli oma piiridel ega ohjeldada põgenikekriisi.

"Türgis toimuva kõrval ei tohiks tähelepanuta jätta ka Venemaad. Läbirääkimised Türgis võivad mõjutada põgenike liikumissuunda, nagu näitas hiljutine pagulaste Venemaa kaudu Soome saabumine. On selge, et Venemaa eesmärgiks on läbi põgenikekriisi Euroopat nõrgestada ja lõhestada, mis on otseseks julgeolekuohuks Eestile," ütles Tsahkna.

Samas on Euroopa Tsahkna sõnul olukorras, kus head valikud puuduvad. "Tegelikult tuleb meil reaalselt kehtestada kontroll Euroopa välispiiridel ja illegaalsed sisserändajad välja saata, kuid selleni ei ole jõutud ning seepärast oleme jõudnud punkti, kus valikud on piiratud," lisas ta.

Tsahkna sõnul peame aru saama, et mängime Türgiga ohtlikku mängu. "Euroopa peab mõistma, et kui Türgi täidab meie poolt esitatud tingimused, siis ei ole meil enam tagasiteed - panused on selleks liiga kõrged," ütles Tsahkna ja rõhutas, et mingit hinnaalandust viisavabaduseks nõutavatele tingimustele vastamisel Euroopa teha ei tohiks.