Tsahkna ütles, et alkoholi tarbimist Eestis vähendada tuleb riigi poolt rakendada meetmeid kompleksselt, mitte ühekaupa. "Selleks on kindlasti maksupoliitika, mis puudutab alkoholiaktsiisi tõstmist. Selleks on reklaami piiramine, kindlasti karistuspoliitika, kindlasti ka ühiskonna teavitamine sellest raskest olukorrast ja eriti töö noortega. Kui neid kõiki kompleksselt rakendada, siis on tulemus ka tulemus," ütles Tsahkna.

Tsahkna ütles, et kõige tõenäolisem järgmine samm võib olla aktsiisitõus. "Eks see liigub koos kõigi eelarve arutlustega. See on kõige selgemini ajas mõõdetav. Muu pool - siin peab tegema enne veel ära väga tõsise töö sotsiaalministeerium," märkis poliitik.

Kui palju võiks aktsiisi tõsta? "Need konkreetsed numbrid on majandusministeeriumis arutamisel, aga viimased aastad on näidanud, et me oleme tõstnud kümne protsendi kaupa ja ühel aastal me tõstsime 10 + 20, ehk me tegime erakorralise aktsiisitõusu veel lisaks. Me peame jälgima seda, et alkoholi hinnatõus oleks kiirem kui toiduainete hinnatõus," sõnas Tsahkna.