„Maestro Neeme Järvi nimetab tänases Postimehes ERSO ümber toimuvat riiklikuks kuriteoks – pole ka midagi imestada – reformierakondlasest kultuuriminister Laine Jänes tegeleb ainult kultuuriväliste intriigide punumisega, oma tegevuse õigustamisega ning kultuurijuhtide süüdistamisega,” leiab Keskerakonna kultuurikogu.

Kultuurikogu sõnul leidis endine kultuuriminister samast erakonnast, Signe Kivi, eneses riigimehelikkust ning astus ametist tagasi märksa väiksema kuriteo ilmnemisel, kui Kultuurkapitalist kadusid mõned miljonid kroonid. „Praegu on tekitatud kahju Eesti kultuurile ja terve Eesti mainele aga oluliselt suurem. See kahju on rahas hindamatu. Jänes on politiseerinud armutult spordi, lisaks mäletavad paljud ebameeldivat tunnet, mida tekitas ministri trügimine kümneid tuhandeid harrastuslauljaid ühendanud üldrahvaliku laulupeo dirigendipulti. Nüüd siis proovitakse kätt Eesti rahvuskultuuri lipulaeva juhtimise ümberkorraldamisega.”

„Oleme loonud koos kultuuriga seotud või sellest huvitatud inimestega Keskerakonna Kultuurikogu, mille üheks eesmärgiks on kujundada seisukohti kultuuriga seotud poliitilistes küsimustes. Kultuurikogu arutleb kindlasti ministri käitumise üle, tunneme Eesti kultuuri ja ERSO pärast muret nüüd ja edaspidigi,” ütles muusik Tõnu Trubetsky, kogu üks asutajatest.

Keskerakonna kultuurikogu asutajaliikmeteks on lisaks Trubetskyle veel Riho Rõõmus, Raivo Raave, Ülle Raave, Märt Maiste, Katrin Siska, Arvo Haug, Toomas Loo, Raivo Palmaru, Enn Eesmaa, Rein Ratas, Aivo Toomistu, Raivo Tammus, Jüri Raudsepp, Kalle Mihkels, Artur Granström, Lea Kuldsepp, Tõnis Kipper, Aime Lutsar ja Jaan Lutsar.