Triinu-Liisi ema Kristel Paist vahendas Postimehele tütart Helsingi ülikooli laste- ja noortekliinikus opereerinud südamekirurgi Heikki Sairaneni hinnangu, et lõikus läks igati korda.

Hommikul enne kella üheksat alanud ja poole kahe ajal pärastlõunal lõppenud operatsioon kulges plaanipäraselt, kinnitas Sairanen.

Triinu-Liis ise lamas eile õhtul pärast viis tundi väldanud keerulist südamelõikust veel tugevas narkoosis hingamisaparaatide all.

Triinu-Liisi vanemad, kellele pikk operatsioon tähendas närvesöövat ootust, veetsid oma päeva Eesti laste abistamise organisatsiooni Viron Lasten Apu RY esinaise Tuula Visa kontoris.

Eile õhtul kell kuus tütart vaatamast tulnud vanemad rääkisid Postimehele, et laps polnud selleks ajaks veel narkoosist ärganud. “Ega teda saagi kohe täie teadvuse juurde tuua,” nentis ema.

Paist palus tänada kõiki Triinu-Liisi toetajaid, kes lõikuse õnnestumisele materiaalselt või moraalselt kaasa aitasid, eriti aga raha koguda aidanud Tuula Visa.

“Kui Tuula abi poleks olnud, poleks Triinu-Liis ka neid kahte operatsiooni saanud,” lausus ema.

Paist kohtus eelmisel nädalal ka noore rikka soomlase Jaakko Rytsölaga, kes lubas juhul, kui lõikusraha puudu jääb, annetada kuni 100 000 marka.

“Kuna Eesti haigekassa tasus operatsioonikulud, pole Rytsöla raha andnud. Ma oleksin väga rõõmus, kui ta lubatud summa siiski fondile annetaks ja mõni laps seeläbi terveks saaks,” ütles Paist.