Riigikohus jättis eile jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsuse, millega jäeti Trašanovi (56) kaebus tema nõutud töötuskindlustushüvitiseta jätmisele rahuldamata. Eelnevalt oli tema kaebuse jätnud rahuldamata ka Tallinna halduskohus, kirjutab ERR Uudised.

Trašanov pöördus halduskohtusse, kuna Eesti Töötukassa ei määranud pärast tema maavanema ametikohalt avalikust teenistusest vabastamist tema poolt taotletud töötuskindlustushüvitist.

Nii halduskohus kui ka hiljem ringkonnakohus jäid seisukohale, et Trašanovil puudub kehtiva õiguse järgi õigus töötuskindlustushüvitisele, sest tal puudub vajalik töötuskindlustusstaaž.

Trašanovil polnud hüvitise väljamaksmiseks seaduses nõutavat staaži seetõttu, et ajal, mil ta oli kriminaalmenetluse ajaks maavanema ametikohalt kõrvaldatud, puudus tasu, millest oleks saanud kinni pidada töötuskindlustusmakset.

Süüdistuse järgi võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana GoBusi juhatuse liikmelt Kalle Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu ning sõlmis vastutasuna Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga, millega eiras Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning riigihangete seaduse nõudeid.

Tartu maakohus mõistis mullu 10. märtsil altkäemaksu võtmises süüdistatud Trašanovi süüdi ning määras talle osaliselt reaalse vanglakaristuse, süüdimõistva otsuse said ka AS-i GoBus juhid Valter Keis, Kalle Muru ja Aivo Pärn ning juriidilise isikuna GoBus.

Kohus karistas Trašanovit korduva altkäemaksu ja pistise võtmise eest nelja-aastase vangistusega, millest tal tuleb pool aastat reaalselt ära kanda ning ülejäänud karistusaeg kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.