Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti sõnul peeti esimene kohtumine Oktoobri Raudtee juhtkonnaga ning arutati võimalusi parandada kahe linna vahelisi transpordivõimalusi.

Vitsuti hinnangul on transport üheks peamiseks probleemiks suhete arendamisel. “Kuni puudub regulaarne rongiliiklus, tuleks tihendada erirongide graafikut näiteks aastal 2011 kui Tallinn on kultuuripealinn,” märkis Vitsut ja lisas, et huvi on Eesti vastu Neevalinnas erakordselt suur, teatas Tallinna linnavolikogu pressiosakond.

Volikogu aseesimees Katrin Saks nentis, et kultuuripealinna raames on Peterburiga kavas kolme üritust hõlmav ühisprojekt nimetusega Piiride Mälu. “Kahe linna vahel täitub järgmine aasta 15 aastat koostööd, kultuuriline koostöö on muidugi sajandite pikkune ja Peterburi on mänginud Eesti kultuuriloos väga suurt rolli. Selle heaks näiteks on keeleteadlane Ferdinand Johann Wiedemann, kelle hauda delegatsioon eilse Eesti emakeelepäeva raames Smolenski kalmistul ka külastas,” ütles Saks.

Täna alanud ametlike kohtumiste näol on tegemist vastuvisiidiga – Peterburi delegatsioon külastas Tallinna eelmise aasta Tallinna päevadel.