Randar Jõesaar ütles täna Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et Ülemiste liiklussõlmes tööd käivad ning seal praeguseks loodud liikluskorraldusega on Jõesaare sõnul transpordiamet väga rahul. Sellisel kujul jääb liikluskorraldus Ülemiste ristmikul Jõesaare sõnul 2013. aasta sügiseni, töö käigus võib tulla vaid väikseid muudatusi. Suletud on ka Filtri tee, mistõttu kalmistule pääseb ainult Tehnika tänava poolt ja kuna bussiliiklust seal pole, siis ainult sõiduautodega või jalgsi.

Teine suurem sulgemine on Gonsiori tänaval Kivisilla tänavast Kreutzwaldi tänavani ja see on seotud iganenud soojaveetorustiku väljavahetamisega. Hetkel on suletud ka Gonsori ja Kreutzwaldi tänava ristmik, mis jääb Jõesaare sõnul suletuks 1. juulini. Seejärel suletakse Pronksi ja Kreutzwaldi ning Pronksi ja Kivisilla vaheline lõik. Kreutzwaldi ja Pronksi tänava vahele jääv Kunderi tänav on Jõesaare sõnul autodele suletud, kuid läbi pääseb sealt ühistransport.

Ümbersõidumarsruutidest rääkides ütles Jõesaar, et kõik liiklejad on koondunud peamistele magistraalidele, nagu Narva ja Tartu maantee, kuid väiksemad tänavad on jäänud tühjaks. Seetõttu soovitab transpordiamet kasutada ka väiksemaid tänavaid ümbersõiduks. Näiteks Laagna teelt tulles soovitatakse keerata Gonsiori tänavale, sealt edasi Laulupeo, Kunderi, Kreutzwaldi ja Tartu maanteele, kust vastavalt vajadusele edasi.

Kasutada soovitatakse ka Türnpu ja Lubja tänavalt, kuid seda hommikuse tipptunni ajal, õhtuse tipptunni ajal saab kasutada teisi võimalusi, näiteks on Jõesaare sõnul praegu üsna tühi Raua tänav. Kuigi Narva maantee on ülekoormatud, siis märkis Jõesaar, et eesmärk ei ole kogu liiklust väikestele tänavatele suunata, kuna siis tekivad seal ummikud. Pigem soovitatakse kasutada samu marsruute, säilitada külma närvi ja varuda aega.