Ühistranspordipeatuste korralduse eest hoolitseva Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo kinnitas Delfile, et asendusbusside kohta käiv info on Hobujaama peatustes olemas, nagu igal pool mujalgi.

„Minu teada on seal ka viidad, mis õige peatuse juurde suunavad,“ sõnas ta ja täpsustas, et asendusbussipeatus vana postimaja külje all, kuna buss trammipeatusse ei mahu. Ta viitas, et peatuse leidmise raskuste põhjus võib olla ka selles, et inimesed on veidi hajameelsed. „Kui käis Pärnu maantee remont ja trammitee oli ilmselgelt lahti kaevatud, siis inimesed ootasid ikka mõnikord lahti kaevatud peatuses trammi,“ meenutas ta.

Vastates Delfi küsimusele, kas Hobujaama ühistranspordisõlme keerukust ja rohkeid peatuskohti arvestades ei oleks mõistlik sinna riputada kaartidega varustatud viidad, mis asja reisijatele puust ja punaseks ette teeksid, tuli aga Harjo jutust välja veel üks probleem. Nimelt pole teavitussilte peatuses kuhugi riputada. „Kui peatus on käibelt ära, siis saame panna sildi sõidugraafiku asemele, aga kui peatust kasutavad teised trammid edasi, siis tekib ruumiprobleem,“ rääkis ta.

Hiljuti põhjustas sõitjatele muret ka asendusbussi nr 52 graafiku hõredus. Harjo sõnas selle kohta, et bussid käivad küll harvem kui trammid, kuid mahud on siiski määratud trammide järgi ja seega peaks kõigile sõitjatele ruumi jätkuma. Harjo kinnitas, et amet jälgib busside täituvust ja andis lootust, et vajadusel saab graafikut ka tihendada.