Trammiliini number 4 uuendamise tervikprojekt on kavas läbi viia 2015. aasta lõpuks.

Trammiliinil number 4 hakkavad sõitma uued, riigi kasutamata saastekvoodi müügist laekunud 45 miljoni euro eest soetatavad vähemalt 15 uut trammi. Lisaks uute trammide soetamisele rekonstrueeritakse neljanda trammiliini rööbasteed ning alajaamad. Linna omaosalus rööbastee renoveerimisel on 5 miljonit eurot, vahendas Raepress.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on projekti üldiseks eesmärgiks Tallinna ühistranspordi kasutajaskonna suurendamine ning teeninduskvaliteedi parandamine. Arvutuste kohaselt peaks projekti elluviimine tõstma trammiliini nr 4 kasutajate arvu ning ühistranspordi atraktiivsemaks muutma. Samuti aitab see vähendada autodest tulenevat keskkonnasaastet ja negatiivset mõju pealinna elukeskkonnale.

Trammiliin number 4, mis liigub marsruudil Lasnamäe - Tondi – Lasnamäe, on valitud investeeringuteks kui linna olulisi sõlmpunkte ning piirkondi ühendav ühistranspordiliin. Samuti kulgeb liin pikalt läbi kesklinna, mis aitab kindlasti kaasa linnapildi atraktiivsemaks muutmisele ja reisijate mugavale liiklemisele.

„Trammiliinivõrgu rekonstrueerimine ja moderniseerimine on üheks Tallinna ühistranspordi prioriteetseks arengueesmärgiks,“ lisas Aas.