Järgmisel aastal kavatseb ta koos kahe kaaslasega sõita tõukeratastega Ateenast Saaremaale, see saab olema 3700 kilomeetrit pikk, kirjutab Meie Maa.

“Peaproovi teeme nüüd augustikuu viimasel nädalal ära, nelja päevaga tahame Narvast Orissaarde sõita, see on kümnendik pikast trassist ehk 370 kilomeetrit,” selgitas 30- aastane ekstreemsusi ihkav Heiki Hanso.

Tema reisikaaslasteks on Virtsust pärit Silver Knäzev ja Rivo Aruksaar.

Narva-Orissaare otsa kavatseb kolmik läbi sõita selle nädala kolmapäevast laupäevani ja kui kõik klapib, tahavad mehed pühapäeval jõuda ka Saaremaa rattasõidu starti. Seni pole tõukeratastel keegi veel Saaremaa rattasõitu läbinud.

Kui Heiki ja Andres Hanso eelmise aasta suvel oma alla nelja meetri pikkuse paadiga V-kindlus jõudsid Hollandisse Friisimaale, külastasid nad ka talu, kus Heiki 11 aastat tagasi põllumehe kogemusi ammutas. Selles talus oli tõukeratas, mis üllatavalt hästi kerge vaevaga edasi liikus.

“Kuna paadiga sõitsime läbi Euroopa läänest itta, otsustasin juba siis, et lõunast põhja võiks tõukeratastega sõita. Kuna Ateena asub Orissaarega samal, 23. laiuskraadil, siis nii see marsruut paika saigi.”