Riigi ilmateenistuse andmetel prognoositakse alates täna õhtust Väinamerel tormiks paisuvat tuult, mis puhub iiliti kuni 30m/s. Tormituuli on oodata vähemalt kuni esmaspäevani, teatas Väinamere Liinid.

Tugeva tuule tõttu ei sõida täna õhtuseid reise parvlaev Kõrgelaid, mis teenindab Saaremaa ja Hiiumaa vahelist otseühendust Triigi–Sõru liinil. Nii jäävad ära kell 15.30 Sõrult ja kell 17 Triigist väljuma pidanud reisid.

Suured tuuled häirivad ka suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust. Praeguse seisuga on teada, et Kuivastu–Virtsu liinil jäävad ära tänased Ionase reisid (kell 16.15, 18 ja 19.30 Virtsust ja 17.15, 18.45 ja 20.10 Kuivastust). Homme abireise tegeval Ionasel sõite pole, kuid pühapäevaste reiside toimumise üle otsustatakse jooksvalt vastavalt ilmale.

Rohuküla–Heltermaa liinil takistasid tormituuled täna kell 14.30 parvlaeva Harilaid väljumist Rohukülast ja seetõttu jääb ära ka kell 16 toimuma pidanud Heltermaa–Rohuküla reis.

Kuna tugeva tuule korral ei saa hoolduses olnud parvlaeva Regula dokist alla lasta, siis on võimalik, et laev naaseb Rohuküla–Heltermaa liinile alles uue nädala alguses, mil ilmatingimused on paranenud.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata kindlasti operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest väljumiste osas.

Ilm.ee andmetel tugevneb reedel lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 18 m/s, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 25 m/s, õhtupoolikul 18-23, puhanguti 30 m/s. Pühapäeval ja esmaspäeval on sarnane ilm, kus edelatuul puhub 9-14, puhanguti kuni 20 m/s, saartel ja rannikul 17-23, puhanguti kuni 33 m/s.